Saavuin hetki sitten takaisin kämpille, en yhtään viisaampana kuin ennen. Olin työvoimatoimiston järjestämässä työvoimakoulutusinfossa. Pari kuukautta sitten hain Metallialan alustavalle työvoimakoulutuskurssille, luulin että tuolla infossa olisi saanut tietää olisinko päässyt opiskelemaan ko. alaa.

Paskat! Ensin piti kuunnella jonkun työkkärinharpun joka voisi seuraavissa talviolympialaisissa mennä Voitto Liukkosen tilalle selostamaan curlingia eikä kukaan huomaisi eroa. Sitten oli vuorossa kuunnella kuljetusalan infoa, ei siinä mitään, kiinnostava toimi sekin olisi jos omistaisin C-ajokortin tai yhdistelmäkortin mutta kun ajokorttini luokka on B niin se info meni toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Onneksi pojat oli nopeita ja saivat oman infonsa kahdessakymmenessä minuutissa pussiin.

Seuraavaksi kuunneltiin sitten rakennusalan infoa, ajatukseni harhaili ja mietin että miksi minä olen tätä kuuntelemassa kun minä olen jo ilmoittautunut siihen metallialan koulutukseen. Noh siinä sitten kuunneltiin, kuunneltiin ja vielä vähän kuunneltiin. Huokaus, milloinka saan tietää sen mitä luulin tänne tulevan kuulemaan.

Rakennusalan ukko lopetti vihdoin promoamisen, nyt oli vuorossa sitten Metalliala, levyseppähitsaus ja koneistus. Info oli kyllä mielenkiintoinen mutta aivan liian pitkä, 40 minuuttia kuunneltiin enemmän turhanpäivästä kaalisoppaa kuin itse asiaa.

Infon päätyttyä kysyin sitten että milloinkas sitä saa tietää pääseekö sinne koulutukseen, vastaus oli häkeltävä: "Seitsemästoistapäivä katsomme hakemukset, sitten menee pari päivää ja viikon sisällä tulee ilmoitus haastatteluun" kuulutti Voiton äänikaksoisolento. Voi luoja, yli puolitoista tuntia piti kuunnella kaikki tuo info. Noh saimpahan kuljetusalan ukkeleilta tuollaisen avainriipuksen jonka voi laittaa vaikka kaulaan... tai roskiin.

Eli summa summarum, en vieläkään tiedä pääsenkö vaiko enkö, joutuu taas odottamaan. Minulla on työvoimatoimistolle vain yksi sana sanottavana, Huoh!

Voisin laittaa kahvia tippumaan, polttaa sätkän ja miettiä mitä tekisin.