Sanoisinko että ensimmäistä kertaa perhoset leplattivat mahalaukusta verisuonia pitkin päänsisälle, ne seitsemän pientä kääpiötä ovat onneksi lakisääteisellä, erittäin pidennetyllä kahvitauolla.

Tänään kämppä tyhjentyy vielä entisestään. Kaverin kanssa viedään kolmiosaisenkulmakirjahyllyn, siinä on pitkä yhdyssana, viimeinen hylly uuteen kämppään ja viemme tietokonepöydän romu, tämä sama ja kyseinen jolta juuri nyttenkin bloggaan, osissa porukoitten luokse, sitten se pitää koota siellä että saamme siirrettyä isän palapelin tämän pöydän päälle jotta saan vapaaksi oman keittiön pöydän jonka sitten viemme joko tänään tai itse vien sen sitten myöhemmin uuteen asuntoon.

Ennen tätä operaatio: Uuden asunnon täyttäminen nro 2, koitamme asentaa Ubuntu Linuxia kamun kannettavalle. Eilen asennuksessa tuli vastaan erittäin outo ongelma. Kaverin ja minun koneet ovat lähes identtiset, ainoastaan kaverin  kannettavan näytönohjain eroaa ja sekin vain muistikooltaan. Minun näyttis on Ati Mobility Radeon x600 64mb vram kun taas kaverin on Ati Mobility Radeon x700 128mb vram.

Asennuksen yhteydessä kaverin koneelle tuli vain valkoinen ruutu, äänet kuulu jne mutta mitään ei näkynyt. Ongelma selvisi ja se johtui X:stä. X on Ubuntussa graafinen serveri joka piirtää näytölle kaiken mitä näet, tällä kertaa X ei ollut synkassa kaverin koneen näyttiksen kanssa. Yleensä olisin korjannut ongelman muokkaamalla xorg.conffia mutta sitä ei voi tehdä live-cd:lle.

Päädyin ratkaisuun että lataan Ubuntun aikaisemman version 6.04:sen. Lueskelin ubuntu-foorumeilta neuvoja kyseiseen ongelmaan ja siellä ehdotettiin että joko alternate-cd:ltä asennus tai sitten ubuntun aikaisempi versio. Valitsin tuon aikaisemman version koska se on helpompi asentaa silloin, alternaten kautta kun asentaa joutuu tekstipohjaisessa ruudussa asentamaan, tyyliin dos. Tuo 6.04 on LTS eli Long Term Service eli sen julkaisua kehitetään vielä vuoteen 2009 toisin kuin Ubuntu 7.04:lla joka minulla on ja jota yritettiin asentaa jolla on vain ensi vuoteen asti. Sitten kun Gutsy Gibbon (7.10) tulee jota epäillään olevan seuraava LTS niin päivitä Feisty Fawnini siihen.

Näihin sanoihin päätän tämän entryn, myöhemmin ehkä lisää.