Kyllä vain, aion taas kertoa peleistä mutta tällä kertaa en mistä tahansa peleistä vaan peligenrien kuningas sarjasta eli Beat 'em Up:sta (Tappelupelit). Sanokoot muut mitä tahansa, olkoonsa muitten mielestä Mario Party se paras seurapeli, minun mieltäni tässä asiassa ei kukaan käännä. Olen sitä mieltä että bemut ovat sitä parhainta seurapeliviihdettä. Siinä missä Mario Partyt, Bishi Bashit ja muut hassunhauskat pelit perustuvat pelkkään tuuriin niin bemuissa tarvitaan jopa sitä taitoakin että pärjää. Mikä olisikaan hienompaa kun survaista kolmemetrinen kahdenkäden Requiem miekka kaverin hahmon rintalastojen väliin pitkän tyylikkäiden, haastavien ja tehokkaiden lyöntikombojen harjoittelun jälkeen. Ottaa vastaan kaverin hahmon säilän iskut kun hän tekee tyylikkäitä, haastavia ja tehokkaita komboja jotka ovat harjoittelun tulosta. Adrenaliini virtaa, testosteroni paukkuu, kainaloissa on dallasit, hikeä pyyhitään otsalta litratolkulla, ollaan vihaisia hetken aikaa kun ei sormet onnistuneetkaan tekemään sitä mitä aivot niille käski tehtäväksi, ollaan pettyneitä erän häviöstä, ollaan tyytyväisiä erän voitosta ja loppujen lopuksi ollaan mielissään ottelun jälkeen, oli se sitten hävitty tai voitettu, ei niillä ole väliä koska tappelupelit ovat niin hauskoja että turha sitä on häviötä märehtiä.

Seuraavaksi laitan neljä, mielestäni parasta tappelupeliä kautta aikain.

Street Fighter sarja:

910558.jpg

Tähän sarjaan kuuluu oikeastaan liuta pelejä mutta ahdan ne yhteen sijaan kaikki. Street Fighter sarja on mielestäni 2D-taistelupelien kuningas, se oli suunnannäyttäjä jossa on loistava mekaniikka. Ensimmäinen SF peli jota pelasin oli Street Fighter 2: Turbo joka löytyy pelihyllystä, Super Nintendolle. Muita erittäin loistavia kyseisen sarjan tuotoksia on Super Street Fighter 2: Turbo, Street Fighter Alpha 3 (Japaniassa Alphan tillalla on Zero), Marvel vs. Capcom 2 sekä Street Fighter 3: 3rd Strike joka on jaetulla ykkössijalla Capcom vs SNK 2:sen kanssa.
----------------------------
Soul Calibur 3
910553.jpg
Tähän pelisarjaan tutustuin jo vuonna -98 kun kokeilin Playstationilla Soul Bladea (Japanissa Soul Edge) ja en silloin lämmennyt ko. pelille, olin tottunut torjumaan normaaliin tapaan eli taaksepäin painalla kun taas tässä pelisarjassa torjutaan erillisellä napilla. Soul Calibur 1:stä kokeilin erään tutun luona Segan Dreamcast konsolilla ja silloin se vaikutti mielenkiintoiselta, olisin varmasti ostanutkin koko pelin mutta ei minulla silloin ollut varaa peliin saatikka Dreamcast konsoliin. Kun Soul Calibur 2 ilmestyi ostin sen noin kaksi kuukautta julkaisun jälkeen Playstation 2:lle. Pelasin sitä aina silloin tällöin, en liiemmin pitänyt mutta en inhonnutkaan. Kyseinen peli löytyy myös XBOXin kiintolevyltä, eli se on minulla kahdella konsolilla. Mutta tämä neljäs laitos (Soul Blade/Edge, Soul Calibur 1-3) on rautaa, tämä on jotain ihan uutta, tämä on puhdasta hauskan pitoa. En saa tarpeekseni enkä varmaan koskaan kyllästy tähän. Tässä on kaikki kohdallaan, ei virheen virhettä, tasapainoinen ja äärimmäisen loistava. Nuff said!
----------------------------
Tekken 3

910546.jpg

Huhheijakkaa. Ensimmäinen Playstation tappelupelini. Tämä oli pakko saada ja tämän kun sain hyppysiini niin sitä sitten pelattiin. Pelitunteja takana jo yli pelissä olevan aikamittarin, varmasti 900 tuntia vähintään. Pelasin sitä niin paljon että tiesin jokaisen hahmon jokaisen liikkeen. Lopulta sitten paneuduin vain yhtä hahmoa pelaamaan ja sillä olen lyömätön. Kukaan ei ole vieläkään voittanut minua jos pelaan Paul Phoenixellä. Loistava kerta kaikkiaa loistava 3D tappelupeli.
-----------------------
Dead or Alive 2

910544.jpg

Mutta tässä ylivoimaisesti paras 3D bemu, minulla on kaikki DoA sarjan pelit, ainoastaan Sega Saturnin DoA1, Dreamcastin DoA2 ja XBOX360:n DoA4 ja DoAE2 puuttuu. DoA4 ja DoAE2 tulevat vielä komeilemaan pelihyllyssä. Tätäkin peliä on tullut tahkottua luvattoman paljon. Olin heti myyty kun siellä tutun luona kokeilin Dreamcastilla DoA2:sta, se oli pakko saada ja kun Playstation 2:sen sain niin ostin sitten myös DoA2:sen PS2 version. Jokainen DoA on loistava, vaikka moni haukkuukin sitä koska pelintekijät käyttävät suhteellisen paljon polygoneja naishahmojen rintavarustuksiin niin he eivät ole nähneet miten loistava se taistelusysteemi on, Counter on paras puolustus ja hyökkäys!

Myöhemmin lisää, oman listani parhaimmistoa toisesta genrestä.