What you say?!...

Kummallista kun ei millään keksi mitään sanottavaa joten kirjoitan sitten kuinka päivitin Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn) -> Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon).

Neljä tuntia siihen meni yhteensä, ensin synapticin kautta päivitin, eli lataili megan yhteydellä 1179 tiedostoa noin puoleentoista- kahteen tuntiin jonka jälkeen sitten se asenti niitä toiset puolitoista tuntia. Sen jälkeen jouduin säätämään noin puoli tuntia että sain resoluution kuntoon plus muut ylimääräiset, ei niin hyödylliset karkkitehosteet käyttöön. Muuten on Gutsy toiminut moitteetta, ehkä pari sekuntia hitaammin käynnistyy kuin edellinen Feisty.

Kaverin koneelle piti sitten eilen säätää noin 6 tuntia, jännää sinänsä että kun meillä on miltei identtiset koneet niin siinä ei toimi mikään, ei siis mikään. Ubuntu 6.06 (Dapper Drake) ja Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) toimivat mutta kaveri oli sitten saanut X-serverin juntturaan kun oli yrittänyt saada karkkitehosteet toimimaan, niitä minä eilen sitten lähdin katsomaan. Ei saatu X:ää enää kuntoon joten päätettiin että kokeillaan josko Gutsy toimisi. Toimi se hetken aikaa mutta vain hetken. Näyttiksen ajureitten asennuksen jälkeen ei toiminu ollenkaan, ei edes recovery mode (eli pääte, jos muistatte miltä DOS näytti niin sellainen). Kysäisin sitten kaverilta että laitetaanko Windows XP takaisin ja sieltä tuli myöntävä lause, joten lähdimme sitä sitten asentamaan. Ongelmia tuli myös sitten sen WinXP:n asennuksessakin, nimittäin se kaverin koneen näyttis ylikuumenee jonka takia se sitten sammuu, siitä tein viimeisen johtopäätöksen että miksi ei mikään toimi kunnolla, se on se näyttis tuusana. Sain kuitenkin asennettua WinXP:n kun annoin koneen jäähtyä tunnin verran.

Nyt on kaverin kone taas toiminnassa. Omakin on päivitetty. Alla on kuva tämän hetkeisestä ulkoasusta, painamalla kuvaa tulee isompi 1280x800 resoluutiolla oleva kuva.

1025134.jpg

Wii:llä olen pelaillut sitten suurimman osan ajasta, Gamecuben Paper Marion pelasin eilen lävitse, peliaikaa meni 30.16 tuntia ja aloitin sitten Super Nintendon Zelda: A Link to the Past:n. Ostin sitä ja Super Metroidia varten Wii Classic ohjaimen, eli nuo snessin pelit on minulla Wii:llä, Wii Shop Channelista ostin.

Isompana projektina alla on Wiin Super Paper Mario, joka on hauska mutta ei kuitenkaan yllä cuben Paper Marion tasolle.

Mutta noista kahdesta sitten myöhemmin.

Eilen tein päätöksen, jatkan hitsaajaksi, ei se koneistus okein iskenyt.