1160428.jpg
Hyvästi ihana helppokäyttöisyys ja terve taas vanha kamu, kumppani jonka kanssa olemme viettäneet monta hauskaa ja todella monta hiuksia harventavia hetkiä, Windows XP on taas käytössä. XP on todellakin  nimensä arvoinen, Experience, kokemus tosiaan. Eilen asensin Ubuntun tilalle sysipeen ja onhan se jo kolmasti kaatanut itsensä. Tosin muuta vakavaa, kansanmurhia toteuttavia hermonnostoja se ei ole aiheuttanut.

Vaihdoin Ubuntu Linuxin Windowsiin sen takia kun rupesi olemaan noita lisälaitteita jotka toimii winukassa paremmin kuin linukalla, kuten esim. iPod, PSP, Xbox (kyllä vain, winukassa verkkoyhteydet on paljon paremmat), S-Video ulostulo, äänentoisto, wlan ja kumma kyllä, myös ulkoiset kiintolevyt toimivat paremmin.

Mutta vastapainoksi noiden toimivuudelle on se että joutuu hankkimaan videoille ja äänille kodekit, näyttiksen ajurit ja kaikki mahdollinen, eli niinsanottu ajurihelvetti palasi takaisin, Ubuntussa se oli helppoa, kirjoitti vain terminaliin sudo apt-get install _ajurin nimi_ ja ei tarvinnut muuta kuin huolehtia että reposityt oli päiväyksessään. Winukalla joutuu asentamaan yhtä ajuria vaikka kuinka monta kertaa, ellei tosin sitä tuurilla löydä heti. Silloin aikoinaan etsin Sherlock Holmesin tavoin läppärini näyttiksen ajureita, niitä ei edes löytynyt valmistajan omilta sivuilta, nyt tosin paljon kokemusta saaneena tiesin heti mistä hakea.

Vaarana tässä wintoosassa on se että kun minulla on tuossa hyllyssä World of Warcraft ja sen lisälevy Burning Crusade, niin saatan ratketa pelaamaan sitä uudestaan vaikka tiedän tasan tarkkaan että se ati2dvag.dll ongelma ei ole kadonnut mihinkään. En voi nimittäin pelata mitään 3D peliä tuntia pidempään jos kone on ollut tunteja päällä ennen sitä, silloin Windows antaa sinisen kuoleman ruudun jossa Bili sanoo että ati2dvag.dll on ongelman suuri syy ja arvatkaas te rakkaat lukijat saako sitä ongelmaa korjattua... No ehei, siihen ei ole ratkaisua löytynyt, pöytäkoneilla sen sai haltuun vaihtamalla agp väylän pci väyläksi mutta sillä menetyksellä että kone menetti 50% tehoistaan. Läppäreillä siihen ei ole ratkaisua. Itse sain silloin kun WoWia vielä pelasin, peli aikaa pidennettyä niin että laitoin muutaman pyyhekumin nostamaan konetta pöydän pinnasta että ilma kiertäisi paremmin tuulettemissa, mutta jossain koneen rajat menee ja Blue screen of ultimate DOOM on väistämätön, siis pelatessa.

Joulu meni rauhallisesti, niinkuin aina, joka on hyvä juttu, uusi vuosi menee varmaan kutakuinkin samalla tavalla kuin ennenkin. Istuessa ja juodessa kahvia.

np: Maximum the Hormone - Koi No Megalover
   
fucking rock 'n' smash...