Kävelin äsken tihkusaiteisessa kelissä läheiseen kauppaan ostamaan itselleni ruokaa, ajattelin siinä samalla tsekata onko tullut uutta numeroa keräämästäni manga-sarjasta, ei ollut. Kävin myös sitten katsomassa pelitarjonnan, olisin ostanut jonkin kivan PC-pelin jos siellä olisi ollut mutta näin ei tapahtunut.

Siinä pelikasoja tutkiessani siihen viereen tulee pieni poika, olisiko ollut 7-9-vuotias, tovin se siinä pyöri kunnes hihkaisi että LÖYTYI, käännyin katsomaan ja poika piteli kädessään Guitar Hero 3: Legends of Rock bundlea Playstation 2:lle, eli pakettia jossa on kitaraohjain ja peli. Ilon havaitsi pojan silmistä, koltiainen oli oikeasti innoissaan ja hymyili viatonta onnellista hymyä. Poika hihkaisee äidilleen että nyt se löytyi, äiti tulee paikalle ja kyselee että onko se varmasti nyt sen pelikoneen peli, poika riemusta innoissaan selittää että on, siinähän lukee isolla Playstation 2 ja siinä on se kitara ja todella isolla lukee se pelin nimi. Äiti ja Isi oli siis mitä luultavammin luvannut pojalleen joululahjaksi tuon kyseisen erinomaisen pelin ja nyt he olivat sitä ostamassa. Mutta pojan ilo tippui nopeasti kun äiti rupesi empimään, eli perinteisesti: "Ai se on noin kallis, mitähän se isäsi sanoisi tuosta, käydäänkö katsomassa vielä muualta jos se olisi halvempi". Poika oli ilmeisesti myös viisas, ns. peli viisas ja tiesi että ne bundlet ovat kaikkialla saman hintaisia ja sanoi: "Mut, mut... mutta kun ne kaikki maksaa saman verran, miksei osteta sitä täältä?". Äiti oli järkkymätön ja sanoi pojalleen että käyvät muualla katsomassa jos se olisi halvempi toisaalla. Poika oli silmiin nähden pettynyt, ihan ymmärrettävästä syystä, vanhemmat olivat luvanneet hankkia tuon pelin pojalleen, jouluksi se ei varmaan ollut ehtinyt kuusen alle joten nyt lähettiin sitä ostamaan ja kun se löytyy niin sitä ei sitten heti ostetakkaan. Toivottavasti poika vielä tänään sen saa itselleen, nimittäin se pettymys on niin suuri kun tajuaa että sitä ei ole muualla ja ainut kauppa missä se oli niin joku on sillä välin saattanut ostaa sen.

Ymmärrän myös niitä vanhempia, olisihan se mukavaa jos sen saisi halvemmalla mutta ei noista tavan kaupoista saa, se pitää tilata käytettynä tai tarjouksesta jostain nettikaupasta tai huutaa itselleen huuto.netistä.

Lapset olisivat paljon iloisempia aikuisina jos vanhemmat pitäisivät lupauksensa eivätkä empisi aina sitä samaa, jospa jospa jospa jos vaikka jos.

Omat vanhempani on aina pitänyt lupauksensa minulle.

np: Liquid Tension Experiment - Paradigm shift