Kekkonen, banaani, li oli koli - kuoli kupoli. Mitäs helvettiä nyt se tämä on, jopas jotain taas Roigapoikaa viedään.

Eräällä nimeltä mainitsemattomalla Kupoli.net foorumilla käytetään tällaiselle tavalliselle tallaajalle tuntemattomia termejä. Täytyy nyt oikein tämän asian takia kirjoittaa tänne.

Minua rupesi häiritsemään tuolla kyseisellä, anime-, manga- ja japanilaisharrastus foorumilla nuo termit mitä siellä käytetään, varsinkin polli vai pitäisikö sanoa kupolli vaihtoehdoissa. Niissä kysellään ihmisten mielipiteitä joidenkin asioiden, esineiden tai vastaavien tiimoilta, esim. "Mikä on paras genre" ja vaihtoehtoina on niitä perinteisiä, Toiminta, draama, shounen, shoujo ja niin edespäin. Mutta se viimeinen vaihtoehto vie termeistä ummikon kaduntallaajan pihalle talsimaan vähän lisää kilometrejä, nimittäin se on aina yhtä hämärä. Siinä luet niitä vaihtoehtoja ja mietit jo perusteluita valinnoillesi kunnes silmäsi osuvat siihen viimeiseen vaihtoehtoon, vaihtoehto jossa komeilee sana "Kekkonen". Mitäs hittoa? Kekkonen? Se presidenttikö vai mitäkö tämä nyt meinaa. Miten Urho Kaleva Kekkonen liittyy millään tavalla tähän asiaan? Oliko hän kenties animen ja mangan suurkuluttaja, mitä? Mitä se Urho on tehnyt, kertokaa nyt ihmeessä. Viisi minuuttia aihetta mietittyäni suuntasin Kupolin irc-kanavalle, en tervehtinyt ketään niinkuin yleensä teen kun keskusteluikkuna sinne aukeaa, nyt oli paljon tärkeämpää asiaa mielessä, nyt oli pakko saada tietää miten UKK liittyy Kupoliin. Tempaisin kysymykseni kaikkien silmille, kukkia tuomatta, yllättäen kuin väkisinmakaaja pusikosta: "Mikäs helvetti toi "Kekkonen" nyt on tuolla kupolissa" ja jatkoin siihen vielä: "Onko tämä taas jotain uusinta uutta vai jotain kupolin sisäpiiri "vitsejä".

Vastaukseksi sain "Wanha läppä". Olin tyrmistynyt vastauksesta, eihän tämä nyt selvittänyt mitään, vanha vitsi, no perkele miksi se ei sitten naurata, ajattelin jo onko minusta tullut huumorintajuton vanha pieru kun en nauranut kun tuon termin näin, Kekkonen, ei, ei se naurata, onko minussa jotain vialla? Vähän ajan päästä sitten hommaan tuli lisää valoa, se oli jopa vuodelta 03 peräisin oleva vitsintynkä, ooh, olen häkeltynyt, noin vanha vitsi, suorastaan antiikkista. Onneksi minun ei tarvinnut kovin kauan kärvistellä ja tehdä itsetutkistelua kun joku sanoi mitä se tarkoittaa. Odottakaa, tulette olemaan valastuneita...

...Se tarkoittaa tyhjää ääntä, TYHJÄÄ ÄÄNTÄ, siis mitä? Tyhjä ääni, en osaa sanoa, ei mielipidettä, ihan sama. Kekkonen tarkoittaa siis noita vaihtoehtoja. Nyt pohdin taas hieman lisää, eikös se Kekkonen saanut aika paljon ääniä, eikä varsinkaan niitä tyhjiä ääniä kun häntä tasavallan päämieheksi äänestettiin. Tyhjää ääni, voi luomakunta sentään. Voisiko tässä olla takana sellainen juttu että tuo Kekkonen termi on nurinkurinen, eli kun Keke aikoinaan sai niitä ääniä pirusti niin sarkastisesti se on käännetty nurinniskoin. Se voi olla mahdollista, mutta eikö helvetissä olisi paljon helpompaa laittaa siihen viimeiseksi vaihtoehdoksi en osaa sanoa tai ei mielipidettä.

Sitten tuo banaani.  Siihen en ole saanut selvyyttä, enkä enää haluakkaan. Hämmästyttää vain kun nuoret 12-17-vuotiaat tyttelit siellä foorumilla viljelevät tuota termiä. Eräskin kupolli oli oikein omistettu tuolle. Se oli kutakuinkin näin: "Pantsu, banaani vai suklaabanaani" ja koko helevetin threadi täynnä "Hihihihihi, suklaabanaani xDxDxD!!!" viestejä. Olin silmät lautasina ja suu hämmästyksestä avoinna kun katselin kyseistä ketjua. Kysyin silloin että mitäs pirua se tämä nyt sitten on, vastaukseksi en saanut mitään selventävää. Joten annoin asian olla.

Älkää edes kysykö mitä tuo Li oli koli - Kuoli kupoli tarkoittaa. Se kuitenkin on nähtävästi äärimmäisen hauska ja tyrmistyttävän upea sanaleikki kun kaikki sille nauraa jotka sen kuulee. Minä en, olenhan huumorintajuton vanha pieru tuolla foorumilla, foorumi jonka kansoitus on 80% tyttöjä, ikähaitarissa 12-17. Onneksi siellä irkkikanavalla on sentään oman ikäistä janttaria joiden kanssa voi puhua harrastuksistaan.

np: Willy DeVille - It's so easy