Naamakirja. Facebook. Liity sinäkin. Siellä on kavereita ja silleen. Vähänkö se on siisti mesta. Siinä on sellainen koukuttava juttu. Mikäs helvetti se tämä tämmöinen juttu on josta kaikki puhuu. No perkele pakkohan siitä oli ottaa selvää mikä tuo tuollainen paikka nimeltään facebook on.

Ensimmäinen silmäykseni kyseiseen sivustoon ja olin ihan pihalla, eihän tästä ota naapurin jantunenkaan selvää. Ovelana sitten kun tiliä sinne tein en laittanut oikeaa nimeäni, hahhah, gotcha bitches nyt minua ei voinut heti sieltä löytää ellei käyttänyt lasisilmä Peter Falkin (lue Columbo) taitoja. Hieno salanimeni oli Idd Qd, tuo legendaksi muodostunut Doomin kuolemattomuuskoodi (iddqd). Myöhemmin sitten kun rupesin tajuamaan koko jutusta jotain niin päätin vaihtaa sen oikeaan nimeen, sepäs ei käynytkään yhtä helposti kuin tupakkaostokset, ylläpito vaihto nimeä noin kolme päivää.

Ja voi että sitä layouttia, ei siitäkään saa mitään tolkkua. On nappia vasemmassa, on linkkiä oikeassa, on kuvaa ja videoo. Kaiken maailman applicationeja joissa on vieläkin enemmän nappeja, linkkejä ja vaihtoehtoja. Yhdeltä frendiltä sain jonkun inviten johonkin hienon hienoon juttuun, harmi vain että sen tekemiseen tarvitaan 20 "kaveria" listalla, hieno homma niille joilla tuo lista karttuu sitä mukaa kun vähänkin kadulla moikkaa.

Nyt minulla on huimat viisi kaveria listalla, hui, pyörryttää oikein kun vertaa muitten kavereitten listoja, joillakin on jopa 40. Veikkaan että tuskin nekään laskee toisiaan oikeiksi kavereikseen, ovat enemmänkin tuttuja tai puolituttuja.

Se koukuttava juttu on varmaankin se että "näkee" mitä kaverit sinusta "ajattelee". Siellä on nimittäin niitä typeriä testejä, mistä joskus viime vuoden puolella kertoilin tässä samaisessa blogissa jota muutamat hassut tyypit lueskelevat. Niillä testeillä sitten arvioidaan kavereita, kuka on milloinkin parempi jossain kuin toinen, kuka tykkää pierettimistä ja kuka keuhkoista. Tässä niinkuin nostetaan kavereita jalustalle ja samalla kerrotaan että "Kuules sinä, harmin paikka mutta olet alempiarvoinen kuin tuo toinen janttari, en pidä sinusta yhtä paljoa". Niissä testeissä ei tosin ole mitään negatiivisia asioita joita pitää listata, tyylin "Kumpi on mielestäsi paskempi ihminen" vaan ne kaikki on "Kumpi on mielestäsi enemmän taiteellisempi" ja "Kumpi on parempi kuuntelija" sekä "Kummalle avaisisit sydämmesi salat". Sitten yksi asia joka pisti silmään, hyppi suorastaan ruudun läpi lyömään naamaan, joissain niissä "Arvostele kavereitasi" testeissä jotkin kysymykset liittyvät ainoastaan naispuolisiin kavereihin esim. "Kumman kanssa lähtisit treffeille" ja "Kumpi on seksikkäämpi", mitä tuohon nyt sitten vastata koska molemmat naispuoliset kaverini ovat yhtä seksikkäitä ja kauniita. Näilläkin kysymyksillä nostetaan toinen sille korkeimmalle jalustalle jättäen toinen sille ikuiselle hopeiselle sijalle.

Mutta nyt kun olen kuitenkin sinne liittynyt minustakin on tullut "in", "hip" ja viileämpi kuin Ladies Love Cool James, nyt suorastaan uhkun ja höyryän kylmää ilmaa ympärilläni. Kaikki jotka tulee lähelleni jäätyvät Han Solon tavoin viileyteeni. Nastaa.

Täytyy oikein mynthonikin ottaa suuhun, pureskella jäänraikasta purukumia ettei tämä viileys nyt vain katoa. Vapise pakkasukko, täältä tulee Wicked Cool Dude.