Nyt on asiaa. Juttu joka sai ärsytys-nyppylät liikkeelle. Roigalla on asiaa. Antti on vauhdissa.

Lueskelin tuossa hetki sitten keskustelufoorumeja ja erinäisiä blogeja, kahvin tippumista odotellessani. Mieleni oli virkeä, suorastaan viriili kunnes silmääni osui yksi jutun aihio. Eräässä kirjoituksessa henkilö X kertoi kuinka häntä sitten niin kovasti ärsyttää parvekeella sauhuttelevat ihmiset, kyllä, aion nyt pakinoida TUPAKKAPOLIISEISTA.

Minua alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään nämä terveysihanteita palvovat röökikytät, köh köh, voisitteko sammuttaa savukkeenne, se häiritsee minun herkkiä keuhkoja, köh köh, kyllä sitä taas saa istua neljän seinän sisällä ovet ja ikkunat kiinni kun tuo naapurin Reiska sauhuttelee tuolla omalla parvekkeellaan, köh köh, hitsi vie miten tunkkaista täällä ravintolan tupakkakopissa on kun täällä ihmiset polttaa, vaikka minä en polta, tulin kaverini seuraksi tänne, köh köh, voisitteko mennä muualle polttamaan siitä kadulta, tämä hetkellinen kahden sekunnin ohikävely aiheutti minulle nyt keuhkoahtauman köh vitun köh.

Kyllä perkele ihmiset sitten jaksaa valittaa tupakasta. Ei voi kuulemma pitää kesällä parvekkeen ovea ja asunnon ikkunoita auki koska naapurin ja ohikulkijoiden sauhutteleman syöpäkääryleen savu tunkeutuu väkivalloin, lähes murtomiesten tavoin savuttoman kansalaisen asuntoon. PASKAT sanon minä. On se kumma kun ei sitten valiteta niistä tehtaan ilmoille pääsevistä savumassa paskoista, tai liikkennekulkuneuvojen pakokaasuista. Se on ihan sama näille ihmisille näköjään jos naapurin pikku-petteri sahaa juuri 15-vuotis syntymäpäivä lahjakseen saaneestaan S1-krossimonttuskootterimopostaan pakoputken huithelvettiin ja huudattaa sitä tuomionpäivän rallivehjettään kuin viimeistä päivää tämän savuttoman kansalaisen ikkunan alla. Silloin vain päivitellään että hui, taas tuo naapurin pikku pirulainen leikkii mopollaan, on ne nuoret villejä.

Sekin taitaa olla näille savuttomille kansalaisille se ja sama jos kadulla joutuu hetken seisomaan tupakoivan ihmisen vierellä, siinä sitten köhistään ja pidellään henkeä ja rintaa, annetaan kärkkäitä kommentteja tyyliin, tupakka tappaa tai tulet kuolemaan ennenaikaisesti. Ei niitä haittaa jos siinä vierellä on vuosimallia 82 oleva Toyota Corolla joka sylkee tulta ja tappuraa pakoputkestaan, savua joka mustaa asvaltin ja katukiveyksen rakosesta pilkistävän leskenlehden.

Anna olla jos tupakoiva ihminen menee sanomaan savuttomalle kansalaiselle että sen hajuvesi tai partavesi aiheuttaa hengenahdistusta, siinähän kutsutaan jo kansalliskaarti poistamaan tältä tupakkamieheltä/naiselta savukkeet ja laitetaan putkaan yksityisyyden loukkaamisesta, onhan ihminen vapaa tekemään mitä haluaa.

Tai menet sanomaan savuttomalle kansalaiselle tupakka huulessa että teidän autonne pakoputki tunkee ulos lähes mustaa pakokaasua, tehkää asialle jotain, se haiseekin pahalle. Sen jälkeen tämän tupakkamiehen/naisen löytää  kasvokirurgian osastolta jossa lääkärit laittaa nenää takaisin paikoilleen.

Ei kannata myöskään mennä mainitsemaan naapurin Helgalle että hänellä on parvekkeellaan kasveja joille olet allerginen, niitten tuoksu aiheuttaa jo allergisia reaktioita. Helga hakee Antero vainaan haulikon ja ampuu kolme uutta nyrkin mentävää hengitysreikää vartaloon.

Tähän ongelmaan löytyisi ratkaisu. Lopetetaan kaikki käyttämästä hajusteita, kaikki kulkuneuvot jotka päästävät pakokaasuja vietäisiin romuttamolle, tupakan myynti lopetettaisiin, tehtaan suljettaisiin, navetat poltettaisiin maan tasalle, elikot vietäisiin teuraalle koska niittenkin paska haisee. Kaikki söisivät terveellisesti, kuntoilisivat porkkana perseessä ja olisivat niin iloista kansaa.

Tupakka on vaarallista mutta haistakaas jo ny paska spadduskoudet.