Lomaa kulunut kaksi päivää, kaksitoista jäljellä eikä mitään tekemistä.

Roigalla on dilemma, pulma, pähkinä purtavana: "Miten käyttää loma hyödyksi?". Tämä onkin erinomainen kysymys. miten tosiaan kuluttaisin aikaa. Perinteinen lomarytmi toki on palannut, se tuttu ja turvallinen, kuin vanha lapsuuden kaveri, kuin Jeggupatteri kuppilassa, se ei koskaan petä. Eli nukkumaan mennään aamuvarhain ja herätään iltapäivällä.

Mutta se pulma... Tekisi mieli pelata, ostinhan minä hienon-hienon böksin jolla pelailla, harmi vain kun sille ei ole pelejä mitä pelata, tai on mutta ne on niin hemmetin kalliita, 70e. Taivahan taatto, mitä on käynyt? SEITTEMÄNKYMMENTÄ euroa, olihan silloin yhekskytä luvulla nintendon pelit törkeän kalliita mutta niitten valmistus oli vaikeampaa (catridget ei ollut halvimmasta päästä tehdä) piratismin välttämiseksi ja saatavuus oli vaikeampaa koska pelaaminen ei ollut vielä jokaisen kaduntallaajan huvia, silloin ei ollut vielä Sonyn Ken Kutaragia tuomassa metroseksuaalisille jannuille pleikka ykköstä joka toi peliviihteen rahvaan tietoon. Mutta miten siis nykyään nuo pelit on noin järkyttävän hintaisia kun otetaan huomioon että ne tehdään DVD-levyille jotka ovat jo niin nykypäivää että pienet lapsetkin ihmettelee miksi ne ei toimi kun ne työntävät niitä levyjä isän vanhan videonauhurin sisään, jolloin isän pitää muistella muutaman vuoden taakse ja kertoa tarina lapselleen että silloin kun isä oli pari vuotta nuorempi niin silloin katottiin ne pokemonit ja ankronikat sellaisesta ihmeestä kuin magneettinauhalta joka laitettiin sellaiseen nauhuriin jolla saattoi nauhoittaa yhtä kanavaa, vanhemmissa malleissa vain sitä mitä itse juuri sillä hetkellä katsoi. Seuraavaksi lapsi kysyy että mikä ihmeen ankronikka ja se onkin toinen juttu johon en nyt tässä paneudu.

Eli siis DVD-levyjen valmistaminen ei ole enää niin kallista kuin kymmenen vuotta sitten, mistä siis tämä korkea hinta voisi johtua, vertaillaanpas: XBOX 360 pelit tehdään DVD-levyille, uusien pelien hintahaarukka 60-70e, Playstation 3 pelit tehdään BLU-RAY levyille, hinta haarukka 60-80e.

DVD = nykyaikaa, BLU-RAY = samassa tilanteessa kuin DVD kymmenen vuotta sitten. Miten voi olla mahdollista että vanha ja kulunut devukka on kalliimpi kuin uusi ja kalliimpi sininen-säde. En ymmärrä. Moni on koittanut selittää näitä hintoja pelifirmojen tuotantokuluilla, no joo toki isommilla taloilla saattaa  budjetit pyöriä formula ykkösten luokassa mutta ne pelit onkin sitten yleensä hittejä mutta joidenkin pienempien, ei massoille suunnattujen pelien tekijöiden tuotokset joilla pienempi budjetti, tietenkin niitten pitää saada omansa takaisin mutta jotenkin tuntuu silti että kuluttajaa kusetetaan silmiin. Turha tulla selittämään jostain rahanarvon noususta tai kursseista, pyh sellaiselle paskalle. Tässä on nyt takana jokin iso korporaatio, New World Order, Illuminati tai vastaava.

Ja ne pelit sitten, mitä on tapahtunut. Missä on mielenkiintoiset, vaihtelua antavat kokemukset. Kadonneet pierun lailla ilmaan, vähän aikaa leijuvat ja sitten puff. Minäpä kerron mikä on nykypäivän tarjonta pelienrintamalla.

Kävelen kauppaan, paikalliseen markettiin, kädet lanteilla, kengän kannat lattiaan kopsahdellen liikun kohti viihde/elektroniikka osastoa. Käännyn  pelihyllyjen suuntaan, nostan hieman stetsoniani, sylkäisen ruskean tupakkamällin poskestani lattialla olevaan sylkykuppiin, siirrän lentäjämallisia aurinkolasejani nenänvarteen jotta haukan katseeni näkisi paremmin. Isken jalkani tiukasti lattiaan, laitan käteni levykauppa asentoon ja alan seulomaan koteloita, sotaa, sotaa, toistamaailman sotaa, uutta sotaa, vanhempaa sotaa, kas toista maailman sotaa, scifi sotaa, ammuntaa, räiskintää, sotaa, sotaa, oho scifi räiskintää, sotaa, maailman sotaa, autopeli, sotaa, jääkiekkoa, sotaa, räiskintää, turha lasten peli jota yksikään lapsi ei pelaa, sotaa, räiskintää, ammuntaa, ammuntaa, sotaa, oho joku muija kannessa... jep sotaa sekin, jalista, jäkistä, korista, sotaa, räiskintää, toinen autopeli PERKELE MIKSI TÄÄLLÄ ON VAIN SOTAA JA RÄISKINTÄÄ. Mikä helvetti pelintekijöitä vaivaa, eikö se sota ja räiskintä ole jo vitun kulunut juttu, nähty, koettu. Eikö riitä että uutiset suoltaa sitä joka päivä joka tunti, ei vaan nyt tehdään saatana sotaa, sotaa ja sotaa. Ja jokaisen pelin kotelossa koreilee se hinta lappu 60e, 70, 59,90e, 79,90e Voi jumalauta, okei katson sitten tuon alelaarin... Sotaa, huo, sotaa, paska lisenssi peli, RÄISKINTÄÄ SOTAA AMMUNTAA PASKA AUTOPELI ÄNÄRIÄ KORISTA AASRFASRASEASEAEAEAEAAAARGH.

Edes kerran kun osuis kohdalle sellainen peli missä ei ajeta millään, ei ammuta millään niin olisin tyytyväinen mutta kun ei niin ei. "Kyl me poijjaat tieretään että toi eeaa on nyt tehry uuvven sota pelin ja ehkä meirän ois aika kokkeilla jottain uutta mutta tehräämpäs mekin sellainen sota peli".

Huokaus.

Loma taitaa mennä lorviessa ja tatuointia hoitaessa, ei muuta tällä kertaa.